lauantai 11. tammikuuta 2014

Kohtalona tää?

Kuntosalilla ja kampaajalla joutuu positiiviseen kierteeseen, niin halutessaan: selailet naistenlehteä kaikessa rauhassa, kun jokin lause tarttuu silmiin, eikä enää päästä otteestaan. Ajatus jää kiertämään päähäsi ja mietit, kuinka sinun tulisi siihen suhtautua.

Tämä tapahtui Me Naisten tai vastaavan kanssa, muutama viikko sitten.
Poljin kuntopyörää ja kääntelin aikakausjulkaisun sivuja. Juutuin lukemaan juttua parisuhdeongelmasta, jonka molemmat osapuolet kertoivat oman käsityksenä asioiden kulusta. Jutun loppu oli onnellinen: mies huomasi tehdä osuutensa kotitöistä ja nainen lopetti marttyyrina kiereskelyn. Lisää lapsiakin he ehkä tekisivät.

Keskellä lehtijuttua he siteerasivat yhdestä suusta erästä painavasanaista herraa, jonka nimeä en muista. Tämä oli joskus sanonut jotain sen suuntaista, että perhe ja läheiset tekevät ihmisen onnelliseksi, mutta hänen päämääränsä ei ole tulla onnelliseksi.
Sen sijaan miehestä tuli kuuluisa.

Haluanko minä tulla onnelliseksi? Ja jos haluankin, niin onko se edes mahdollista?
Tuntuu siltä, että elämä on yhtä vuoristorataa. Juuri, kun olet huipulla ja kiljut riemusta - ja enemmän tai vähemmän pelostakin - , tulee huima pudotus alas.

Onko niin, ettei onnellisuutta edes pidä ottaa päämääräksi? Pitää ja voi tyytyä vähempään? Jospa elämänkohtalona on riittävä onnellisuus?

Viisi asiaa, joista tänään on 
ja on jo ollutkin iloa:
1) Uintiretki Riihimäen uimahalliin. Vieraiden lasten riemu, kun heittivät palloa, sukeltelivat ja hyppivät uimahyppyjään. Taitoin kilometrin ennätysaikaan.
2) Aikainen herätys rakkaan ihmisen viereltä. Hän läksi töihin, minä jatkoin unia. Jonain päivänä ehkä toisinpäin, kunhan työhaastatteluissa tärppää.
3) Suht siisti koti. Tämä liittyy sen verran edelliseen, että ethän sä kehtaa levitellä tavaroitasi miten vain, kun toisenkin ihmisen pitäisi mahtua sekaan.
4) Itse leivotut sämpylät. Yhtään ei tiedä etukäteen, millaista känttyä uunista tulee. Kaapin perä kuiteski tyhjeni mukavasti muun muassa tattarisuurimoista, soijarouheesta ja ruisjauhoista.
5) Putous. Mää en tiiä, onko tää jokin riksulainen vitsaus tai virus, mut on tää nyt tarttunut muhun. Eli: aina, kun voi mainostaa kotikaupunkiaan Riihimäkeä, mä teen sen. Eli: Putouksessa on tänään riksulainen Aku Hirviniemi, toisella kanavalla samaan aikaan hänen puolisonsa Niina Lahtinen Siskonpedissä. Kummankin voi katsoa myös uusintana.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen, kun kommentillasi osallistut keskusteluun Levon hetkissä.