lauantai 10. marraskuuta 2012

Ilahduttava kuukausi

Muutama vuosi sitten alkoi tuntua siltä, että kirkasvalolamppu marraskuussa voisi olla tarpeen. Ensiapuna toimi koira ja sen kanssa lenkkeily. Sitten suurempaan alakuloon auttoivat pari Espanjassa asuttua vuotta. Sitä valon määrää.

Nyt kotimaan marraskuun koitti jo toisen kerran peräkkäin. Kymmenes päivä menossa, eikä kumma kyllä tunnu missään. Tai sitten olen oppinut  hellimään itseäni.

Kiitokset ansaitsevat työkaverit, miesystävä ja kotikaupunki, muun muassa.

Vaikka töissä tuntuu jokaisella taas olevan tekemistä enemmän kuin tarpeeksi, olemme pysähtyneet toistemme kohdalle, avanneet vähän sydäntä, nauraneet ja olleet ihan ihmisiä toisillemme.

Seurustelukumppani yllätti: saman päivän aikana hän oli erityisen huomaavainen, kuunteli toiveitani ja fiiliksiäni ja raotti omaakin sisintään. Ehkä se ihme tapahtui siksi, että itsekin uskallan jo olla luottavaisempi ja avoimempi. Aivan kuin 1980-luvulla näkemässäni Per Gynt -näytelmässä kuorin itsestäni sipulia kerros toisensa jälkeen, enkä pelkää itkeä, jos itkettää.

Kotikaupunki Riihimäki sitten. Jo pari viikkoa on ollut mukava nousta juna-aseman käytävästä katutasoon, kun kohdevalot loistavat kohti kaunista puutaloa. Nyt lisäksi pari korkeaa havupuuta on valaistu aseman edessä.
Huomisesta lähtien Riihimäen kaupunki sytyttää lamppuja paljon muuallekin. Osuvasti puhuvat kaamosvaloista: kiitos niistä. Ne houkuttelevat iltakävelylle töiden jälkeen, vaikka muuten ei jaksaisi sohvalta nousta.

Kiitän ja halaan myös itseäni. Tänään ilahdutin itseäni suursiivouksella, hyvällä kotiruualla ja kukkasilla. Ostin ihanan sametinpunaisen syklaamin ja maljakkoon oksan valkoisia preeriankukkia. Kun ilta pimenee, sytytän kynttilöitä.

Top5 Viisi vinkkiä isänpäivälahjaksi

  1. Kukka. Kyllä miehetkin tykkää luonnosta.
  2. Tohvelit. Miesten jalat palelee aina. Sitä paitsi kuinka monella miehellä oikeesti on jo Reinot? 
  3. Kirja. Joo, joo, mutta ei mikään sota- tai muistelmateos, joita kirjakaupat nyt myy miinus viistoista prossaa. Mieluummin runokirja tai kuvakirja tai sellainen, joka sisältää pohdintaa elämästä. 
  4. Seinäkalenteri. Vaikka sellainen, jossa on joka kuukaudelle oma, inspiroiva vähäpukeinen. Miksei? Mukaan laatikollinen nastoja, joiden avulla kuvat saa kesällä kiinnitettyä kesämökin huussin seinään.
  5. Liput lätkäotteluun tai vastaavaan. Hyvin kasvatettu mies lähtee kyllä seuraksi leffaan ja teatteriin, mutta enempi se nauttii, kun tiedossa oikeesti on verta, hikeä ja kyyneleitä. PS. Sen toisen lipun vois varmaan käyttää joku sen kaveri, etkä sä.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen, kun kommentillasi osallistut keskusteluun Levon hetkissä.