torstai 4. huhtikuuta 2013

Tarja-täti pukeutuu mekkoon

Kysyn itseltäni, miltä tuntuu olla melkein viisikymppinen.

Varmaan paremmalta kuin vuosi, pari sitten. Enää en ole niin ailahtelevan kiukkuinen. Johtuneeko siitä, että menkat irrottivat otteensa viime lokakuun paikkeilla? Hormonien kanssa on nyt tasaisempaa.

Kuumat aallot valtasivat näinä vuosina vain muutaman yön. Enää niitä ei näy eikä kuulu päivisinkään, joten täytyy alkaa pukeutua lämpimämmin.

Vyötäröllä vaihdevuodet  näkyvät. Ja sitä myöten vaatekaapissa. Ja kukkarossa. Ai miten niin? Housujen sijasta sitä alkaa suosia mekkoja. Entisistä vaatteista yhä harvempi mahtuu päälle tai näyttää siedettävältä. Sit ku oon laihempi -vaatteita ei enää tuu ostettua, mutta eipä paljon muutenkaan houkuta edes kuteiden alennusmyynnit.

Rahaa säästyy!

Keski-ikäinen täti. Sellaiseksi minä itseni tunnen. Myönteisessä mielessä.

Enää en ole nuori, mutta mitä välii. Keski-ikäinen on varttunutta väkeä, viisaskin vielä.

Minusta on kiva, jos mua sanotaan Tarja-tädiksi. Sovinnaista nutturapäätä tai jakkupukutätiä minusta ei tule koskaan, mikä tietysti on jo rajoittanut urakehitystä, mutta mitä välii silläkään. On mukavaa olla keski-ikäinen heitukkatäti, joka saattaa välillä räväyttää. Niin kuin nyt esimerkiksi niissä viiskytvuotisbileissä, jotka järjestän kesäkuussa.

Top5 Parasta juhlien suunnittelussa

  1. Aina on jotain hauskaa mielessä. 
  2. Kutsuvieraslistan laatiminen. Toivottavasti suurin osa porukoista pääsee paikalle, koska ihmisethän juhlissa ovat parasta.
  3. Ruokatarjoilun miettiminen. Pelkästään omia lempiruokia ei voi tarjota, mutta pitopöytä kuitenkin raottakoon elämääni. 
  4. Äidin, siskon ja muiden läheisten into tehdä yhdessä tää juttu.
  5. Herkistely. Pillittäminenkin. Ääni väristen, kyynelet poskille vierien olen harjoitellut maakuntalauluja. Elämä on kuljettanut aika moneen kolkkaan tässä armaassa Suomen maassa, ja tarkoitus on juhlassa kajauttaa laulu jokaiselle noista maakunnista.



3 kommenttia:

  1. Kesällä on kiva pitää synttäreitä. Minun viisikymppiseni olivat aika yksinäiset...

    VastaaPoista
  2. Joo, kesällä on kiva pitää synttärit, kun voi olla sisätiloissa(kin).

    Mä en ota sitä riskiä, että vietän synttärini kestiten vieraiden lisäksi laumaa amppareita ym. Itse asiassa mä pelkään edelleen ampiaisia: olisi aika noloa juosta pakoon sisälle, kun muu juhlaväki nauttisi safkaa pihalla.

    Surullista kuulla, että synttärisi oli yksinäiset; kuka lienetkin, hyvä anonyymi kommentaattori.

    VastaaPoista
  3. Tulevat juhlasi kuulostavat upeilta ja vieraasi tulevat varmasti viihtymään!

    Meitä on varmaan kahdenlaisia ihmisiä, niitä, jotka jaksavat juhlia ja järjestää juhlia jopa itselleen, ja meitä, jotka emme juhli omia syntymäpäiviämme koskaan.

    Itse en järjestänyt juhlia vaan vietin 50 vuotis juhlavuoden, tehden kaikenlaista kivaa pitkin vuotta. Niin taidan tehdä myös 4,5 vuoden päästä, jolloin 60 tulee täyteen.

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen, kun kommentillasi osallistut keskusteluun Levon hetkissä.