maanantai 27. elokuuta 2012

Missin mittoihin

90 - 60 - 90. Muistattehan nuo maagiset mitat? Strategiset mitat, joilla meitä - nyt vaihdevuosi-ikäisiä naisia - opastettiin joskus 70- ja 80-luvulla.
Missit olivat ihannekokoisia, jos heidän lantionsa ja rintansa ympärystät olivat 90 senttiä. Vyötärön piti mahtua 60 senttiin. Missimittoihin meidän kaikkien piti pyrkimän. Ainakin, jos halusi hyvän elämän ja miehen.

Ennen ensimmäisen lapsen odotusta ei ollut mitään mahkuja päästä 90 senttiin. Sen jälkeen metrimittakin oli jonkin aikaa liian lyhyt: kaksi melonia nostivat kangasta ja tekivät t-paidoista napapaitoja.
Nyttemmin tissienympärystä on pakittanut jonnekin noin 94 senttiin. Jos laihtuu, mitta pienenee. Siinä ei ole mitään järkeä, koska sen jälkeen vyötärö näyttää suuremmalta ja rintsikkavarasto pitää uusia. Mitä tuhlausta.

Sitten se vyötärö. Kuinka kukaan voi odottaa täysi-ikäiseltä, elämää nähneeltä naiselta, että hänen vyötärönsä olisi 60 senttiä? Tai 70? Tai 80? Alle 90?
Ehkä niitä juttuja ihannemitoista kirjoittivat naiset, jotka olivat eläneet 60-luvun korseteissa. Naiset, jotka tunsivat huonoa omaatuntoa, kun söivät liikaa eivätkä joka päivä näyttäneet Twiggyiltä.
Nykynormi vaatii naisilta 85 sentin vyötäröä. Sitä suurempien pitää tarkkaan harkita suupalansa, näyttäytymisensä bikineissä ja ylipäätään uima-altailla.
Miehelle suuri vatsa ei ole ongelma, koska sehän vain lisää hänen arvostustaan. Sitä paitsi, mieshän pääsee mahastaan eroon helposti. Heti, kun tahtoo.
Naisella on toisin. Läskissä on sen verran estrogeeniä eli naishormonia, ettei se niin vain irrota otettaan. Päinvastoin, rinnoista laihtumisen myötä irtoava aines valuu vatsaan ja lantiolle. Ei auta, vaikka tekisi millaisia treenejä tai lupauksia peilikuvalleen.
Kymmenen vuotta vanhoja farkkuja ei kai enää kannattaisi pitää matkassa muuttokuormasta toiseen?

Lantio on paras kohta naisessa. Sen pitääkin olla pyöreä, etteivät luut kolhiinnu.

Top5 Viisi vinkkiä rintsikoiden ostoon

  1. Ei aina mustia. Miehet tykkäävät muunkin värisistä.
  2. 85D on sama kuin 90C. Kuppikokoa voi suurentaa yhdellä, kun pienentää ympärysmittaa. Miehille tiedoksi, että A on pienin kuppi ja että C-kuppi ei ole mitenkään tavattoman pieni.
  3. Uusia rintaliivejä on hyvä ostaa vuosittain. Viikonloppuisin liivit nyrkkipesuun ja kuivumisen ajaksi luomuilua, ehkä ilmakylpyjäkin.
  4. Jos löytää hyvän mallin, niin mikset ostaisi kerralla useampia? Mustat, valkoiset ja karamellinpunaiset?
  5. Yleensä me naiset aina ostamme liian pienet rintsikat.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen, kun kommentillasi osallistut keskusteluun Levon hetkissä.