lauantai 21. heinäkuuta 2012

Lomalaisen lounas

Voi että ruoka onkin hyvää. Varsinkin oma tekemä, ulkona syötynä. Ulkotilaksi lasketaan myös parveke.
Ruokailun ihanuutta lisää se, että on lomalla. Aterian jälkeen voi ottaa tirsat, kunnon päikkärit tai raskaan jälkiruuan. Ei sellaista puuhata kesken työpäivän.
Tämän kesän oudoimpia elämyksiä on ollut A-luokan grillimakkara. Kabanossiin en koske, mutta jotain muuta lihaisaa voi lemppari-cämppärin puutteessa maistaakin. Reilusti väkevää sinappia koko pituudelta ja silmät kiinni, niin A-luokan grillilenkki menee alas pala palalta.
Perunakiintiö alkaa täyttyä. Kolme päivää varhaisperunaa ja silliä lounaksi on ihan jees, mutta sitten tulee ikävä pakastepizzaa.
Suven parhaita ideoita on ollut laittaa samaan astiaan pussillinen papuja, porkkanasiivuja ja kukkakaalia sekä broilerisuikaleita. Kokeilkaa! Pakasteet höyrytetään vähässä vedessä ja vesi valutetaan pois. Vihannekset yhdistetään kanaan, joka kannattaa ensin kypsentää ja maustaa tuliseksi. Curryn asemesta juustokuminaa. Sipulia ei pidä unohtaa. Sitruunamehusta saa hyvää vaihtelua maustamiseen. Nam!
Lomaruokailun ehdoton sääntö on, että kalorit täytyy laskea. Muuten joutuu luopumaan välipaloista, kuten jäätelöstä, herkkurahkoista ja irtsareista, mikä ei ole suotavaa hyvän lomamielen kannalta.

Top5 Parhaat ruokatuliaiset

  1. Kahvi. Suomalainen on suomalainen, ei mikään teen juoja.
  2. Reilun kaupan tuotteet. Kaikki muu paitsi banaani: se tummuu ja kolhiintuu, joten jokainen ostakoon banaaninsa itse.
  3. Luomutuotteet. Munassa luomua ei erota, mutta porkkanassa makuero on huima.
  4. Paikallinen leipä. Mitä rukiisempi, sen parempi.
  5. Mikä tahansa ruokatuliainen. Päihittää koriste-esineet ja kukkakimput.


2 kommenttia:

  1. Tätä lukiessa voisi nälkä yllättää pahemman kerran. Jos ei pannulla olisi juuri nyt kypsymässä CurryCashewkana , voisi kirjoituksesi olla liian kiduttava. Olen muuten samaa mieltä, että kalorit kannattaa laskea. Itse en tosin välitä jäätelöstä tai karkeista mutta jos tietää missä mennään, voi pataan heittää reilummin pähkinöitä :)

    NiinaS

    VastaaPoista
  2. Toi on muuten totta: mäkin pistän usein omaan annokseeni pähkinöitä tai siemeniä. Ei voi pistää koko ruokaan, jos joku ei tykkää niistä tai on vaikka allerginen.
    Pähkinöissä ja siemenissä on kaloreiden lisäksi paljon hyvää rasvaa. Jos käyttää niitä salaateissa, niin ei varmaan enää tarvii lisätä salaatinkastiketta?

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen, kun kommentillasi osallistut keskusteluun Levon hetkissä.