tiistai 25. syyskuuta 2012

Lihaa, luita ja läskiä

Tarkoitus ei ole ryhtyä reseptien jakajaksi. Ei, nyt on välitilinpäätöksen aika. Lihan, luiden ja läskin osalta.

Punaisesta lihasta on ollut helppo luopua lähes kokonaan. Kenties vielä tulee sekin joulu, jolloin jätän kinkun väliin.
Viimeksi kuluneen vuoden aikana jauhelihaa on tullut ostettua ehkä kolme, neljä kertaa. Lapsiperheessä jauheliha on ehdoton, kun siitä pystyy taikomaan jos jonkinlaista ruokaa. Makaronilaatikkoa, hernekeiton täydennystä, pihviä, mureketta, kastiketta, tacojen täytettä.
Yksin eläessä jo pienikin jauhelihapaketti tuntuu suurelta. Turhalta ostokselta.
Sama juttu makkaroiden kanssa: miksi ostaisin HK:n sinistä?

Kanaa saatan ostaa, mutta siinä onkin sitten kolmen päivän ainekset iltaruualle.

Jos en syö kunnon ruokaa illalla, iskee karkin ja muun makean himo.

Rappukävelyharrastus iski tulta viime toukokuussa, hetken mielijohteesta. Sen jälkeen olen noussut tuhansia rappuja: useimpina työpäivinä jo 400-500 rappua.
Hengenheimolaisia ei ole ilmaantunut; missä lienevät?
Uutta intoa rappuiluun tuli tiedosta, että rappujen laskeutuminen alaspäin vahvistaa luustoa. Rappujen laskeutuminen on hyvä vaihtoehto, jos ei voi naapureiden vuoksi pomppia kotona tai jos virtsankarkailun tai polvien vuoksi ei voi juosta.

Kyllästyin odottamaan, että vyötärönympärykseni pienenisi. Jostain kumman evoluutiosyistä on niin, että ainakin nainen laihtuu viimeiseksi vyötäröltään. Sitä ennen pienenee tissit ja ehkä reisien ympärysmitta.
Kyllästyin odottamaan ja kävin ostamassa uudet farkut.
Jos ihme tapahtuu, ostan vyön.

Top5 Viisi vihreää vaihtoehtoa eli mitä sitten syödä, kun kyllästyy jäävuorisalaattiin

  1. Kesäkurpitsa. Mahtava makuelämys, kun ensin itkettää kurpitsan himalajansuolalla, pyyhkii kuivaksi, paistaa oliiviöljyssä ja maustaa yrteillä.
  2. Kurkku. Vaihtelunhaluisten kannattaa suosia muutakin kuin perinteistä siivutusta. Dippilautasten must-tuote.
  3. Parsakaali ja muut kaalit. Hyvää, kun ei kypsennä ylikypsäksi mössöksi. Lehtikaali pitää mainita erikseen. Väheksytty ilmavaivojen vuoksi. Vaan miksi tyytyä kaalilaatikkoon, kun lehtikaalin voi raastaa herkulliseksi salaatiksi? Kaalilaatikko muuten on parempaa, kun jauhelihan korvaa soijarouheella.
  4. Persilja. Siis se hörhellys, jota moni luulee pelkäksi koristeeksi.
  5. Herneet ja niiden versot. Ehkä ensi elämässä haaveesta tulee totta, ja kasvatan versoni omalla ikkunalaudalla.
Mikä on sinun suosikkivihreäsi?

6 kommenttia:

  1. Kaali, ihan tavallinen keräkaali. Raakana ja kypsänä. Ja basilika !!!

    VastaaPoista
  2. Mä muuten varmaan tarkoitin keräkaalia. Onko lehtikaalia edes olemassa?

    VastaaPoista
  3. Juu, kyllä lehtikaalikin on olemassa :D Ruotsalaisten suuri herkku, mutta meillä sitä ei kaupoissa näy. Tosi helppo kasvattaa muuten !

    VastaaPoista
  4. Tarkoitin siis keräkaalia;) Erityisesti varhaiskeräkaalia.

    VastaaPoista
  5. Lehtikaali on oikea vitamiini ja kivennäispommi, kalsiumiakin siinä on rutkasti. En tajua, miksi Suomessa ei kasvateta lehtikaalia kauppoihin. Sitä kun voi ripotella ruokaan kuin ruokaan ja laittaa salaattiin. Se ei ole kylmän arkakaan, joten sitä voi poimia vielä mittarin mentyä nollaan. Äitini kasvatti sitä aiemmin, joten siitä tunnen. Pakastin sitä myös silputtuna usein. Kertokaa, jos jossain on myynnissä lehtikaalia! Terkkuja, Ilona.

    VastaaPoista
  6. Lehtikaali kuulostaa hyvältä. Täytyy alkaakin kulkea silmät auki, jos sitä vaikka jossain olisi myynnissä. Terkkuja sullekin, Ilona.

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen, kun kommentillasi osallistut keskusteluun Levon hetkissä.