torstai 6. syyskuuta 2012

Uutta kiharaa

Kuinka monta kertaa onkaan tullut vannottua, että nyt saa hiusten värjääminen loppua. Antaa harmaiden puskea esiin vaan.
Unelmien täyttymys olisi, kun aamulla heräisi hiukset  kauniin valkoisina. Vaan ei taida kovin montaa viiskymppistä kulkea sellaisena luomublondina? Täytyy antaa ajan kulua.

Jotain vaihtelua piti keksiä. Siispä uuteen kampaamoon, ja kampaajalle toive: haluan kiharat. Millaiset? Ei afro, ei säkkärää. No, just sellaset niistä tuli.
Ei sentään tullut mummokiharat niin kuin reilu kymmenen vuotta sitten, kun eksyin iäkkäiden ihmisten kampaajatädille. Kampaamoaikaa ei ikinä pitäisi varata sokkona pelkän puhelinluettelon tai googlen avulla.

Vakikampaajaa en halua. En ymmärrä sellaisia ammatteja, joissa käydään fyysisesti käsiksi ihmiseen ja sen lisäksi halutaan repostella vielä henkinen puoli.
Tiedättehän: kampaaja kuvittelee olevansa luottoystävä, jolle kerrotaan kaikki. Samanlaisia ammatinharjoittajia on tullut vastaan hierojissa ja jalkahoitajissa. Ei auta, vaikka koettaisi keskittyä seiskapäivään tai johonkin kunnon naistenlehteen.

Nyt pitää oppia elämään uusien kiharoiden kanssa. Jos sakset pysyisivät kunnolla kädessä, olisin saattanut tehdä jo sen, mihin rakas sisareni ryhtyi oman kampaamokäyntinsä jälkeen. Uusi, parempi malli syntyi suitsait.

Top5 Ihanneammatteja viisikymppiselle alan vaihtajalle

  1. Lähihoitaja tietenkin. Työn saanti varmaa vielä vuosikymmenienkin päästä. Eläkekertymäkin jonniinmoinen, jos jaksaa painaa yötä päivää, etenkin yötä.
  2. Yrittäjä. Käsityöläisyys alkaa olla arvossaan, samoin luomuilu. Eiköhän siitä jotain synny. Täytyy vaan opetella hinnoittelemaan itsensä, eli saamaan työlle katetta.
  3. Kaupan kassa, ehkä. Kassaneidin työ on nykyään jo niin vaativaa, että siinä ei pelkillä merkonomin papereilla pärjää. Sopii parhaiten välivaiheen ammatiksi ennen lopullista loppuiän uranvalintaa.
  4. Kotirouva. Tää ei ole vain ihanne- vaan myös toiveammatti. Olis aikaa ja rahaa harrastaa, nauttia luonnosta ja vapaaehtoistyöstä, ehkä opiskellakin jotain.
  5. Johtaja. Me naiset olemme jo paljon koulutetumpia kuin miehet. Suomessa ei ole enää naisilta kiellettyjä ammatteja, kun tällä vuosituhannella sanomalehtien päätoimittajiksikin alettiin valita naisia. Hakeudutaan johtajiksi ja pyydetään palkkaa enemmän kuin unissammekaan kehdataan.


1 kommentti:

  1. Kohta 2, kommentti: käsityöläisyys on arvossaan, paitsi ostopäätöstä tehdessä. Kaikki arvostaa puuseppää, mutta ostaa silti kertakäyttöhuonekalut Ikeasta.

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen, kun kommentillasi osallistut keskusteluun Levon hetkissä.