perjantai 28. syyskuuta 2012

Aamuyön tunnit on luotu uneen

Vaihdevuosien myötä ihmisen unentarve kuulemma vähenee. Harmi. Minä tykkään nukkumisesta.
Jos ei uinu riittävästi, ei ehdi nähdä tarpeeksi unia.
Ehkä alitajuntakaan ei ehdi kylliksi työskennellä? Siinä tapauksessa osa valveillaolosta täytyy pyhittää hiljaisuudelle, alitajunnan rauhoittamiseksi.

Että yössä nukkuisi enää kuusi tuntia? Kannattaako sellaisen takia peittoa kuluttaa.

Sitäkö vaihdetta nyt lienee, mutta jo toisena yönä peräkkäin heräsin neljältä. Kun ei nukuta, niin ei.

Tässä viimeisimmässä tapauksessa voi syyttää kunnallisvaaleja. Vaikka satun rakastamaan politiikkaa, niin kunnallisvaalien vaalikeskusteluja tylsempiä ohjelmia ei olekaan. Ensimmäiset minuutit eilisillan vaaiidebatissa osoittivat, että voi hyvin suoda itselleen jo unenmaan.
Viimeinen pisara oli se, kun ehdokkaita jälleen pistettiin muka väittelemään keskenään. Miksi fiksut toimittajat, Jan ja Katri, alentuvat moiseen?
Mitä väittelyä se on, että aikaa on vain kaksi minuuttia, ensimmäinen väittelijä ahnehtii hidastellen ja aihetta kiertäen lähes joka sekunnit, vastaväittelijä hymyilee maireasti ja aloittaa sitten: "Hyvä, Liisa..."
Suomalaisen vaaliväittelyn ainut anti on myötähäpeä.
Jospa ensin opeteltaisiin keskustelemaan ja kuuntelemaan. Annetaan amerikkalaisten ja muiden sujuvasanaisten väitellä.

Huomaatteko: taas innostuin politiikasta! Palataanpa asiaan.
Aamun tunteina voi keski-ikäinen nainenkin piipahtaa vessassa, mutta käväisyn pitää olla nopea. Mieluummin silmät kiinni, pimeässä haparoiden. Sitten takaisin petiin ja untenmaille.

Jos yö sujuu normaalisti, heräät kellon soittoon, kelaat mitä päivää eletään ja nouset virkeänä uuteen työpäivään.

Top5 Viisi keinoa nukahtamiseen

  1. Lampaiden laskeminen. 'Tätä mä en oo koskaan tajunnut. Miten niitä lasketaan? Kuvitellaanko lampaiden kulkevan jonossa silmieni ohi ja sitten lasketaan yksi, kaksi, kolme... Vai: yksi lammas, kaksi lammasta... Englanniksi sen vielä ymmärtää, jos se menee one sheep, two sheep, three sheep,... I sleep... Taitaa olla tuontitavaraa koko lampaiden laskeminen.
  2. Silmät kiinni ja nukutaan. Tää on paras keino. Lapsille tätä voi tehostaa yhdellä lisäsanalla: Nyt silmät kiinni ja nukutaan.
  3. Satujen miettiminen. Tätä itse käytin lapsena, siskokin käytti. Kerroin itselleni mielessäni satua. Nukahdin aina ennen kuin prinssi ehti pussata tai muuta mielenkiintoista sattui.
  4. Hyvä vuode, mutta ennen kaikkea hyvä tyyny. 
  5. Villasukat. Uni ei tule, jos paleltaa. Villasukkien puutteessa voi jalat sujauttaa kumppanin jalkojen väliin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen, kun kommentillasi osallistut keskusteluun Levon hetkissä.