maanantai 8. lokakuuta 2012

Milloin viimeksi...

...olet katsonut samaa vanhaa, tuttua asiaa uudesta näkökulmasta? Koin ahaa-elämyksen, kun uima-altaalla vaihdoin suuntaa vastapäivään ja näin jotain upeaa, jota myötäpäivään kiertäessä oli mahdoton havaita.

Näkökulman siirtäminen edes piirun verran tekee monesti hyvää. Sillekin, joka kaipaa turvallisuutta elämäänsä.

Oletko kokeillut, miltä tuntuu kulkea samaa katua ensin vasenta laitaa, sitten sama reitti oikeaa laitaa pitkin? Kulkeminen on erilaista, jos olet yksin, kaksin tai porukassa. Tai jos kiirehdit tai annat askelten madella.

Onko sinusta tylsää mennä elämänkumppanisi kanssa ulos syömään? Ettekö keksi enää mitään puhuttavaa? Istu hänen viereensä, katselkaa samaa maisemaa, älkää toisianne. Istu vaikka ihan liki. Taikka asettukaa neljän hengen pöytään niin, että toinen ei olekaan ihan vastapäätä. Reviirinne laajenevat, saatte omaa aikaa ja tilaa - ja silti toinen on siinä, jos suupalojen välissä tuntuu hyvältä sanoa jotain.

Milloin viimeksi halasit jotakuta, jolle yleensä sanot vain päivää tai korkeintaan annat kättä?

Jokaisessa, ihan jokaisessa asiassa on jotain myönteistä. Jokaisessa ihmisessä on jotain hyvää. Milloin viimeksi annoit itsellesi oikeuden nähdä asioiden ja ihmisten valoisat puolet?

Top5 Viisi hyvää syytä olla huonolla tuulella, hetken

  1. On maanantai. Myös muissa viikonpäivissä on kehnot puolensa.
  2. Joulu lähestyy. Kukaan aikuinen ei pidä kaikesta jouluun liittyvästä. Minä inhoan lahjojen ostamista serkunkumminkaimoille ja joulukorttien kirjoittamista. Lahjojen kääriminen ja korttien saaminen on ihanaa.
  3. Työpaikalla tai kotona on putkiremontti. Jos ei ole, niin ainakin suihkukaivo on taas hiuksia täynnä, keittiön lavuaari ei vedä ja hanasta tulee liian lämmintä vettä juomiseen.
  4. Työkaverit ovat ärtyneitä. Tottahan se tarttuu. Pomolta tullut ns. rakentava palaute ei saa huonolle  tuulelle, vaan pikemminkin lannistaa.
  5. Vaaka valehtelee. Miksi se muuten ei koskaan juksaa toiseen suuntaan?

2 kommenttia:

  1. maanantai-apua,koko työviikko edessä, tiistai-menee sumussa, keskiviikko-voiton puolella ollaan, torstai-on toivoa täynnä, perjantai-mikä makee fiilis, lauantai-paras päivä, sunnuntai-voi kun aina vois olla perjantai !

    VastaaPoista
  2. Jokohan meidän suomalaisten työtehokkuus olisi tiivistynyt niin, että voitais alkaa tehdä 4-päiväistä työviikkoa? Vois itte valita, ottaisko vapaaksi maanantain vai perjantain.

    VastaaPoista

Kiitos jo etukäteen, kun kommentillasi osallistut keskusteluun Levon hetkissä.