perjantai 29. kesäkuuta 2012

Aikani

Teevee auki, lehti vieressä levällään, kännykkä ulottuvilla, tietokone polvilla. Youtubesta taustamusiikkia, kun lueskelen nettiuutisia tai kirjoitan sosiaaliseen mediaan: Levon hetkiin, Facebookiin, Twitteriin, LinkedIniin. Tällaiseksi olen muuttunut. Kun aika ei riitä mihinkään, lisääntyy päällekkäinen tekeminen.
Miten miehet pärjäävät tässä ajassa? Heillä kun on vain se yksi putki, siis aivoissa.

Lasketaanpa.
Työpäivä ja työmatka ees taas ottaa päivästä 9-10 tuntia. Yöuniin menee arkena 8-9 tuntia. Aamutoimet vievät vartista puoleen tuntiin. Vähän enemmän, jos aamulla täytyy pestä hiukset.
Mitä jää jäljelle: noin 4 tuntia. Neljä!

Okei, neljässä tunnissa on 240 minuuttia. Eikä joka päivä tarvii käydä ruokaostoksilla tai pestä pyykkiä.  Kuntoilla pitäisi joka päivä. Joka päivä täytyisi tehdä ruokaa ja huolehtia tiskeistä.
Joka päivä haluan käyttää puolesta tunnista vajaaseen tuntiin siihen, että kirjoitan teille blogeja.

Top5 Kuinka saada aika riittämään?

  1. Suunnittele meneväsi illalla zumbaan.  Jätä menemättä: saat lisäaikaa muuhun tekemiseen, joka on ihan yhtä hauskaa.
  2. Opettele sanomaan ei. Kesälomaansa ei tarvitse viettää sukuloimassa, koiranvahtina tai kastelemalla naapurin kukkia. Vaikka nuo hommat vievät vain muutaman minuutin, ne pakottavat pitämään kiinni aikatauluista. Lomalla kello joutaa nevadaan.
  3. Pidä mediapaasto. Älä lue lehtiä, luovu televisiosta ja anna virran loppua tietokoneestasi.
  4. Ota kaikki aistit käyttöön ja koe tätä elämää. Päivät tuntuvat jälkeenpäinkin katsoen pidemmiltä, kun niihin on mahtunut monenlaista elämystä.
  5. Uskalla olla yksin. Anna ajatusten tulla.






1 kommentti:

Kiitos jo etukäteen, kun kommentillasi osallistut keskusteluun Levon hetkissä.