keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Polku

Luontopolku kutsui viikonloppuna. Muistoissa siinsivät upeat maisemat, pitkospuut ja suopursun tuoksu. Kun vielä kaveri suostui mukaan, niin mitä siinä empimään.
Tuore seurustelukumppani ei hätkähtänyt, vaikka vedin jalkaan mökkihousut, ylle ruttuisen mutta hengittävän paidan ja päähän kalastajahatun. Sen harsomallisen, jota käytän vain ruohoa leikatessa tai kun muuten täytyy pitää hyttyset, mäkäräiset ja paarmat loitolla. Jalkineiksi about kolme numeroa liian suuret isäni tennarit. Ne eivät hölskyneet kantapäästä, kun ne vuorasi kolmilla pohjallisilla. Korvan taakse offia.
En katsonut peiliin.

Olipa mahtava reissu.

Puoliväliin asti meni hyvin. Suopursut tuoksuivat, tupasvilla hurmasi. Pitkospuut eivät pettäneet jalkojen alla. Pohjoissavolainen pilvipoutainen maisema oli ihana, kuten aina.
Sitten alkoivat vaikeudet. Ensimmäinen jyrkkä alamäki ilmestyi eteen puolimatkassa: hirveän pudotuksen päässä siinsivät laavu ja nuotiopaikka. Tossut olivat liukkaat, ja mä olen herkkä kompastumaan koipiini. Taittelin matkan sivuttain, sammaleen seassa.
Hämmennyin niin, että unohdin käydä vessassa.
Luontopolun loput kolme kilometriä olivat haastavat.
Ehkä pahinta oli vasen polvi. Jossain vaiheessa jokainen askel sattui, mutta eihän sellaista sanota uudehkolle miestuttavuudelle.
Varpaiden rakot huomasin vasta illalla.
Vessahätä pisti vauhtia jalkoihin, joten kumppani sai tulla ylämäetkin perässä.

Illalla istahdin kaverin eteen katsomaan muka jalkapalloa. Hän ymmärsi yskän ja hieroi olkapäitä niin, että päässä ailahti mukavasti.

Top5 Keski-ikäiselle sopivia kuntoilumuotoja
  1. Kävely. Haastetta lisää, kun käyttää sauvoja tai kun nousee kaikki mahdolliset raput.
  2. Uinti. Tässä iässä pitää jo kehdata esiintyä bikineissä. Tuskin kumppaniehdokaskaan ihan täydellinen on. Tai sitten se on pian entinen ehdokas.
  3. Lemmiskely. Joskus eräs työkaveri listasi elämän nautintoja, pisti ensimmäiseksi kakkimisen ja vasta viidenneksi lemmiskelyn. Hän olikin ikuinen sinkku.
  4. Mölkky ja muut kesäpelit, joissa pärjää onnella. Tikanheittoa ei lasketa, koska siinä pitäis osata heittää ja tähdätä.
  5. Siivoaminen. Kunto ei nouse, jos ikinä ei hikoile.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos jo etukäteen, kun kommentillasi osallistut keskusteluun Levon hetkissä.